Navn: Diamant.
Krystallografi: Kubisk.
Kemisk formel: C.
Massefylde: 3,5.
Hårdhed: 10.
Farve: Farveløs til gullig, mere sjælden andre farver som sort, blålig, brunlig, rød, lyserød eller grøn.

Diamanter er ofte fluoriserende med en blåliglyst farve, men gulig grønlige farver kan forekomme. Stregfarve: Brud: Oktaeder Glans: Diamantglans. Navne og varianter: Forekomst: I kimberlit. Nogle af de mest berømte diamanter kommer fra Golconda området i det  sydlige Indien. Brasilien har mange områder med diamanter, men de er ikke særlige store, men er af en ganske god kvalitet. Afrika er nok det mest kendte i Botswana, Tanzania, Namibia.  Findested: Grønland, Afrika, Rusland, Brasilien, Australien. Anvendelse m.m. Diamant er den ultimativ hårdeste sten, så der er kun en sten som kan slibe og skære i diamant, og det er diamant selv. Diamanter fremstilles også kunstigt, kvaliteten er dog lav og egner sig ikke til ædelstens markedet, men til industrielle produkter.

Diamant er en fascinerende mineral. Den er kemisk resistent, og det er det hårdeste kendte naturlige stof. Disse egenskaber gør den velegnet til brug som et skærende værktøj og for andre anvendelser, hvor holdbarhed er påkrævet. Diamant har også specielle optiske egenskaber, såsom et højt brydningsindeks, stor spredning og høj glans. Disse egenskaber hjælpe med at gøre diamant verdens mest populære ædelsten.

Hvad er Diamant
Diamant er en sjælden, naturligt forekommende mineral bestående af helt rent kulstof. Hver kulstof atom i en diamant er omgivet af fire andre kulstofatomer og forbundet dem med stærke kovalente bindinger. Denne enkle, ensartede, stramt bundet arrangement giver ét af de mest holdbare kendte stoffer.

Hvor Gør Diamonds form?
Diamanter er ikke hjemmehørende i Jordens overflade. I stedet danner de ved høje temperaturer og tryk, der opstår i Jordens kappe omkring 100 miles ned. Diamanter er bragt til Jordens overflade ved vulkanudbrud. I stedet for at smelte og blive transporteret op til overfladen som en smelte, er de diamanter transporteres til overfladen i store stykker af kappen klippen kendt som xenoliths. De diamanter fremstilles enten ved minedrift den klippe, som indeholder de xenoliths eller ved minedrift i jord og sedimenter, dannet som den diamant-bærende sten forvitret bort.

Gem Diamonds vs Industrial Diamonds
Gemstone diamanter sten med farve og klarhed, der gør dem egnede til smykker eller investeringer brug. Disse sten er særligt sjældne og udgør en mindre del af den globale diamant produktion. Gemstone diamanter sælges for deres skønhed og kvalitet.

Industrielle diamanter er for det meste brugt i skæring, slibning, boring og polering procedurer. Her hårdhed og varme ledningsevne karakteristika er de kvaliteter, der købes. Størrelse og andre foranstaltninger af kvalitet er relevante for smykkesten er ikke vigtigt. Industrielle diamanter er ofte knust for at producere mikron-størrelse slibende pulver. Store mængder af diamanter, der er ædelsten kvalitet, men for lille til at skære sælges til industrielle diamanthandel.

Diamond som Gemstone
Diamanter er verdens mest populære smykkesten. Flere penge er brugt på diamanter end på alle andre kombinerede ædelstene. En del af årsagen til diamant popularitet er et resultat af sine optiske egenskaber - eller hvordan det reagerer med lys. Andre faktorer omfatter mode, skik og markedsføring.

Diamanter har en meget høj glans. Den høje glans er et resultat af en diamant afspejler en høj procentdel af det lys der rammer dens overflade. Denne høje glans er hvad der giver diamanter deres behage "gnistre".

Diamond har også en stor spredning. Når hvidt lys passerer gennem en diamant denne høje spredning årsager, som let at adskille i sine farver. Dispersion er dét, der gør en prisme til at adskille hvidt lys ind i farver af spektret. Denne ejendom spredning er det, der giver diamanter deres farverige "ild".


Diamond Gemstone Kvalitet
Kvaliteten af en diamant ædelsten er primært bestemt af fire faktorer: farve, klippe, klarhed og karat.
Farve: De fleste perle kvalitet diamanter spænder fra farveløs til gul. Den mest velansete sten er dem, der er helt farveløse. Det er dem solgt til de højeste priser. Imidlertid er en anden kategori af diamant gemstone stigende i popularitet. Disse er de "fancy" diamanter, der forekommer i en række forskellige farver, herunder rød, pink, gul, lilla, blå og grøn. Værdien af disse sten er baseret på deres farve intensitet, sjældenhed og popularitet.

Cut: Kvaliteten af udførelse i en diamant har en stor indflydelse på dens kvalitet. Dette påvirker ikke kun de geometriske udseende af stenen, men også stenens glans og brand. Ideel sten er perfekt poleret at være meget reflekterende og udsender et maksimalt beløb af brand. Den facetterede ansigter er ens i størrelse og identiske i form. Og kanterne af hver facetterede ansigt mødes perfekt med hver enkelt af sine naboer.

Klarhed: Den ideelle diamant er fri for interne fejl og inklusioner (partikler af udenlandske materiale inden for sten). Disse forringer udseendet af sten og blande sig med passage af lys gennem stenen. Når der forekommer i stort antal eller størrelser, de kan også reducere styrken af stenen.

Carat: Diamanter er solgt af karat (en vægtenhed svarende til 1/5th af et gram eller 1/142nd af en ounce). Små diamanter koster mindre per karat end større sten af samme kvalitet. Dette skyldes meget små sten er meget almindelige og store sten er specielt sjældne.


Diamanter, der anvendes som slibemiddel
Fordi diamanter er meget hårdt de ofte bruges som slibemiddel. De fleste industrielle diamanter anvendes til disse formål. Små partikler af diamant er indlejret i en savklinge, et bor eller en slibehjul med henblik på skæring, boring eller slibning. De kan også blive malet til pulver og gjort til en diamant pasta, der bruges til polering eller for meget finslibning.
Der er et meget stort marked for industrielle diamanter. Efterspørgslen efter dem overstiger udbuddet opnået gennem minedrift. Syntetiske diamanter er ved at blive fremstillet til at opfylde dette industrielle efterspørgsel. De kan produceres til en lav pris per karat, og klarer sig godt inden for industrien.


Andre anvendelser af Diamonds


De fleste industrielle diamanter bruges som slibemidler. Der er dog små mængder af diamanter, der anvendes i andre programmer.
Diamond vinduer
  er lavet af tynde diamant membraner og bruges til at dække åbninger i lasere, x-ray maskiner og vakuumkamre. De er transparente, meget holdbart og modstandsdygtigt over for varme og slid.

Diamond højttaler kupler
  øge effektiviteten af høj kvalitet højttalere. Diamond er et meget stift materiale, og når lavet i en tynd kuppel det kan vibrere hurtigt uden den deformation, der ville forringe lydkvaliteten.

Kølelegemer
  er materialer, der absorberer eller overføre overskydende varme. Diamond har den højeste varmeledningsevne af noget materiale. Det bruges til at lede varme væk fra varmefølsomme-dele af højtydende mikroelektronik.

Lav friktion microbearings
  Der er behov for små mekaniske anordninger. Ligesom nogle ure har juvel lejer i deres bevægelser diamanter bruges der, hvor ekstrem slidstyrke og holdbarhed er nødvendige.

Slid-resistente dele
  kan fremstilles ved belægning overflader med et tyndt lag af diamant. I denne proces, er diamant omdannes til en damp, der aflejringer på overfladen af dele udsat for slid.


Navnet Diamant kommer fra græsk og betyder "ubetvingelig" og viser at man meget tidlig har erkendt at Diamanten er den hårdeste af alle sten. Det er svært at forestille sig at Diamanten er lavet af kulstof. Sammen med stor hårdhed og fantastiske farvespil har gjort diamanten til en maget eftertragtet smykkesten. Diamanter vurderes efter de 4 C´ som er farve (Color), klarhed (clarity), slibning (cut) og vægt (carat weight). Helt farveløse diamanter er meget sjælende, langt de fleste er gullige, brunlige, som skyldes urenheder i form af kvælstof, blålige diamanter har urenheder af grundstoffet Bor. Diamanter dannes i en dybde af 100 til 200 kilometer under stor tryk og varme. I gamle dage blev de fleste diamanter fundet udvasket i flodlejer, særlig fra Indien, men i dag brydes de ofte i vulkanske kraterrør i en bjergart som kaldes for kimberlit og kaldes for diamanter modersten.